Strona główna | Jadłospis

Jadłospis

29.04.2024 - 03.05.2024 r.

poniedziałek 29.04.2024

płatki kukurydziane na mleku 2%, pieczywo razowe, masło naturalne, ser żółty, pomidor, herbata czarna z cytryną i miodem naturalnym (356kcal; 1,6,7,9,10)
Zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (234kcal; 3,7,9,10)
Gulasz wołowy, kasza pęczak, mix fasolki szparagowej z masłem, woda mineralna (604kcal; 1,5,6,7,8,11)
Crispy, mleko (115kcal; 7)

wtorek 30.04.2024

kakao naturalne na mleku 2%, bułka pszenna, masło naturalne, twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ogórek świeży (388kcal; 1,6,7)
Zupa pomidorowa z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i bazylią (142kcal; 1,3,7,9)
Kotlet pożarski, ziemniaki gotowane, surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym (420kcal; 1,3,7)
chrupki kukurydziane, mleko (96kcal; 7)

czwartek 02.05.2024

kawa Inka na mleku 2%, bułka pszenna, masło naturalne, polędwica drobiowa, pomidor (320kcal; 1,3,6,7)
Zupa jarzynowa z ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i koperkiem (152kcal; 7,9)
Naleśniki z dżemem truskawkowym, woda mineralna (419kcal; 1,3,7)
crunchy banan w czekoladzie, mleko (209kcal; 7,8)

Dla dzieci codziennie ok godz. 15:00 jest wydawany dodatkowy posiłek (poza jadłospisem) w postaci kanapek.

poniedziałek 29.04.2024

Zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniakami, pietruszką, porem, marchewką, selerem i natką (234kcal; 3,7,9,10)
Gulasz wołowy, kasza pęczak, mix fasolki szparagowej z masłem, woda mineralna, Crispy (654kcal; 1,5,6,7,8,11)

wtorek 30.04.2024

Zupa pomidorowa z makaronem, pietruszką, porem, marchewką, selerem i bazylią (142kcal; 1,3,7,9)
Kotlet pożarski, ziemniaki gotowane, surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot truskawkowy słodzony miodem naturalnym, chrupki kukurydziane (420kcal; 1,3,7)

Alergeny: 1-gluten, 2-skorupiaki, 3-jaja, 4-ryby i pochodne, 5-orzeszki ziemne, 6-soja, 7-mleko, 8-orzechy, 9-seler, 10-gorczyca, 11-sezam, 12-dwutlenek siarki i siarczyny, 13-łubin, 14-mięczaki

Do przygotowania produktów używana jest sól o obniżonej zawartości sodu.